2021-ųjų metų interjero dizaino tendencijos

kampas-skandi-2

Kiekvienais metais ryškiausios interjero dizaino tendencijos tampa įkvėpimo šaltiniu ieškantiems ateities namų vizijos ar tiems, kurie jau įsirenginėja turimą būstą. Šių metų tendencijos mums sufleruoja, jog interjeruose vyraus daug natūralumo, minimalizmo ir noro būti apsuptiems gamtos. Detaliau apžvelgsime keletą jų.

ŠVIESUS MEDIS

Galima teigti, jog medis – vienas labiausiai dominuojančių interjero elementų šiais metais. Pagrindiniu akcentu tampa būtent šviesi mediena – tad įkvėpimo sugrįžtama semtis iš skandinaviško dizaino. Šviesios spalvos medžio baldai, dėl savo neutralios išraiškos, lengvai suderinami tiek tarpusavyje, tiek ir su kitomis detalėmis bei pasirinktomis spalvomis. Iš šio medžio pagaminti virtuvės, valgomojo, svetainės ar miegamojo baldai vizualiai netamsina patalpų, kuria jaukią, natūralumo ir šilumos palytėtą atmosferą. Būtina paminėti, jog į madą taip pat sugrįžta ir šviesios medienos grindų, sienų bei lubų apdaila. Pasirinkus tokio medžio baldus, namų erdvė įgaus daugiau žemiškumo, priartėjimo prie gamtos pojūtį.

JUODAS METALAS

Laikui nepavaldus metalas kuo toliau, tuo labiau vyraus šių metų interjeruose. Iš pirmo žvilgsnio šaltas ir praktiškas elementas, harmoningai suderintas su kitais interjere esančiais objektais, nemažai prisideda prie unikalios namų atmosferos kūrimo. Iki šiol labiausiai vonios ir virtuvės zonose dominavusi detalė, nuo 2021-ųjų metų persikels ir į svetainės erdvę. Vis dar bus naudojami jau anksčiau madingais tapę žalvario, vario ir bronzos metalai. Tačiau būtent tamsus, juodos spalvos metalas, išpopuliarėjęs industrinio stiliaus dėka, šiemet taps dažnai sutinkamu interjero akcentu. Tad šviesaus medžio baldai, turintys juodo metalo konstrukciją, stalai ar staliukai tamsaus metalo kojomis, industrinio stiliaus šviestuvai – neabejotinai prisidės prie šiais metais akcentuojamo tvarumo ir tikrumo interjere.

TVARUS DIZAINAS IR HARMONIJA SU GAMTA

Panašu, jog ekodizaino idėjos ir toliau išliks labai aktualios. Prie gamtos priartėsime visomis prasmėmis. Atsisakoma plastiko, sintetikos ir kitų perdirbtų, planetai ir žmonėms neigiamą poveikį darančių, medžiagų. Vertinami inovatyvūs dizaino sprendimai, atsižvelgiama į produkto gamybos, platinimo ir naudojimo procesus, siekiama sumažinti taršą, ieškoma ilgaamžiškumo. Savo patvarumu ir nepavaldumu laikui pasižymintys medžio masyvo baldai šiuo požiūriu be abejonės yra laimėtojai. Juos į savo namus renkasi ieškantys natūralumo, tvirtumo ir sveikatai palankios bei komfortiškos aplinkos. Privalu paminėti, jog siekis išgauti žemišką atmosferą taip pat apims ir augalų panaudojimą interjere. Žalumos prisilietimas, kartu su gamtos tekstūromis, į namus įneš gyvumo, padės geriau atsipalaiduoti.

PILKA IR TAMSIAI MĖLYNA

Kalbant apie šių metų spalvų tendencijas – apart neutralių ir natūralių tonų, labiausiai išskiriamos dvi – pilka ir tamsiai mėlyna (kitaip dar vadinama „navy“) spalvos. Pilkos ir jos atspalvių pasirinkimo populiarumas pastebimas jau kuris laikas, tačiau šiemet jis tik dar labiau įsivyraus. Pilki atspalviai turi išties daug privalumų patalpų kolorito paieškose. Jie nesunkiai dera su kitų spalvų bei medžiagų visuma, pabrėžia ir išryškina pasirinktus baldus, suteikia erdvėms rafinuotumo ir ramybės pojūtį. Tuo tarpu pasiilgusiems jūros tonų – gili mėlyna, „navy“ spalva. Modernumu ir elegancija išsiskiriančią spalvą siūloma derinti su šviesaus medžio interjero elementais. Pavyzdžiui, tamsiai mėlynos spalvos siena sukurtų darnų derinį kartu su balinto ąžuolo baldais, parketu ar šviesaus medžio lubų apdaila. Šią spalvą vertėtų prisiminti ir renkantis minkštuosius baldus. Elegancijai pabrėžti siūlomas tamsiai mėlynos spalvos veliūro audinys.

MINIMALIZMAS IR ŠVIESA

Erdvė, natūrali šviesa ir „less is more“ arba „daugiau yra mažiau“ filosofija bus akivaizdžiai pastebima 2021-ųjų metų interjeruose. Dominuos tik aiškių formų ir medžiagų, tokių kaip – medis, metalas ir akmuo sintezė. Tekstūrų tikrumui ir audinių lengvumui erdvėse pabrėžti, prireiks išgauti kuo didesnį kiekį dienos šviesos. Smulkių dekoro elementų bei aksesuarų gausa interjerai nepasižymės – jų turės praktiškai nelikti. Gyvenamosios vietos funkcinės zonos bus planuojamos ieškant vis erdvesnių sprendimų, vadovaujantis „open space“ – vienos atviros erdvės idėja virtuvei, valgomajam ir svetainei. Kadangi būsto sąvoka paskutiniu metu sparčiai kinta – namai nebėra tik poilsio, o ir darbo ar asmeninio tobulėjimo vieta – sugrįžta multifunkcionalumo samprata. Dėl šios priežasties vis svarbiau tampa pasirinkti baldus, kurie pasižymėtų funkcionalumu ir prireikus galėtų prisitaikyti skirtingose namų erdvėse.

Taigi, šių metų tendencijos ragina gyventi funkcionalioje, minimalistinėje ir natūralumo nestokojančioje aplinkoje – dizaino idėjų daugiausia semsimės iš mus supančios gamtos.

Jums taip pat gali patikti

Žiūrėti visas naujienas